11.DANI HRVATSKIH SIREVA – LUDBREG, 07.05.2016.

posted in: Novosti | 0

11.DANI HRVATSKIH SIREVA – LUDBREG, 07.05.2016.

 

U Ludbregu će se u subotu, 07.svibnja 2016.godine održati manifestacija „11.Dani hrvatskih sireva“ u organizaciji Udruge-hrvatske male mljekare i Ludbreške mljekare Antun Bohnec, a uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, ribarstva, i ruralnog razvoja.

Udruga-hrvatske male mljekare od svoga osnutka 2006. godine već 11.godinu organizira manifestaciju čiji domaćin je jedna od članica udruge, a manifestacija se svake godine održava u drugom mjestu. Dosadašnji domaćini bili su:

2006.g. Krasno – domaćin Tomaić commerce d.o.o.

2007.g. Babina greda – domaćin Družba d.o.o.

2008.g. Pakovo selo – domaćin I-PAK d.o.o.

2009.g. Žminj – domaćin Mljekara Latus d.o.o.

2010.g. Zelina – domaćin Euro-milk d.o.o.

2011.g. Kolan, Pag – domaćin Sirana Gligora d.o.o.

2012.g. Čakovec – domaćin Hamer d.o.o.

2013.g. Desinić – domaćin Mini mljekara Veronika d.o.o.

2014.g. Đurđevac – domaćin Natura-milk-Đurđevac d.o.o.

2015.g. Pleternica – domaćin Mljekara BIZ d.o.o.

 

Cilj manifestacije je promocija domaćih, kvalitetnih, autohtonih proizvoda članica udruge te se stoga svake godine mjesec dana prije same manifestacije u suradnji sa Zavodom za mljekarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu održava ocjenjivanje proizvoda članica Udruge-hrvatske male mljekare, a na čelu ocjenjivačke komisije je prof.dr.sc.Jasmina Havranek. Ove godine 12 članica udruge je na ocjenjivanje poslalo 31 proizvod, a rezultati će biti proglašeni na manifestaciji te će ujedno biti dodijeljenje pripadajuće medalje za kvalitetu proizvoda.

 

Članice udruge koje će izlagati na ovogodišnjoj manifestaciji su: Biogal d.o.o.-Donji Daruvar, Družba d.o.o.-Babina greda, Euro-milk d.o.o.-Beloslavec, I-PAK d.o.o.-Pakovo selo, Mljekara Antun Bohnec-Ludbreg, MIH sirana-Kolan, Mini mljekara Veronika d.o.o.-Desinić, Mljekara BIZ d.o.o.-Pleternica, Mljekara Bosnić d.o.o.-Studenci, Mljekara Latus d.o.o.-Žminj, Tomaić commerce d.o.o.-Otočac, i Vesna Loborika-Marčana. Uz njih će svoje proizvode izložiti i vinari iz ludbreškog kraja, a sirevi i vina će se moći kušati i kupiti za vrijeme manifestacije.